All good things must come to an end..

..mutta se ei ole välttämättä huono asia. Hear me out!

0B9A5849.JPG

Ensiksi haluan kertoa vähän taustoja tälle kaikelle. Syksyllä 2014 tein yhden elämäni hulluimmista ja samalla siisteimmistä päätöksistä, nimittäin perustimme silloin ystäväni Rozan kanssa yrityksen nimeltä Random Life. Kaikki lähti siitä kun eräät lounastreffit Rozan kanssa ajautu siihen, että molemmat rohkaistu jakamaan omia työhön liittyviä turhautumisiaan. Kummallakin oli vähän sama tilanne: pettymystä sen hetkisiin työtilanteisiin, hirveästi erilaisia haaveita ja ideoita, mutta ei tarvittavaa alustaa toteuttamiseen sekä väsymystä siihen, että monet projektit piti toteuttaa muiden ehdoilla, eikä oman vision mukaan. Halusimme myös tehdä jotain representaatio-ongelmalle, josta ei vielä noihin aikoihin mediassa kauheasti puhuttu.

Tuon lounaan aikana päätimme, että meidän pitää tehdä yhdessä jotain. Pyörittelimme ajatusta yhteisen blogin perustamisesta. Sovittiin seuraavan viikon maanantaille tapaaminen. Jos idea kuulostaisi vielä silloin hyvältä, niin lähdettäisiin viemään sitä eteenpäin. Maanantaina, jo heti ensimmäisen puolen tunnin aikana olimme varmoja, että blogi ei tulisi riittämään, vaan että meidän pitää jotain paljon isompaa. Syntyi idea yrityksestä, joka mahdollistaisi oman alustan ja jonka sisällön tuottamiseen voisimme kutsua ystäviä messiin. Ensimmäisen tunnin aikana, meillä oli jo yritysidea, nimi ja domain nettisivuja varten.

Random_life_02 kopio.png

Syntyi Random Creative, tuttavallisemmin Random Life. Oma platform, joka avasi mahdollisuuden toteuttaa kaikki omat “hullut” ideamme, luoda itsellemme ja ystävillemme uusia työmahdollisuuksia sekä tehdä omaa sisältöä omilla ehdolla. Media/blogi -pohja takasi sen että meillä oli aina alusta jonne nostaa mielestämme mielenkiintoista sisältöä, oli se sitten omaa tai muiden. Mukaan kutsuimme yli kymmenen luovaa tekijää omasta kaveripiiristämme ja meistä tuli yhdessä Random Talent -yhteisö.

Vuosina 2015-2017 teimme paljon erilaisia projekteja: videotuotantoa, tapahtumia, tanssi-projekteja, sisältöä muille medioille ja eri some-kanaviin sekä toimimme osaamispankkina, jonka kautta löytyi tekijöitä monenlaisiin tuotantoihin.

Keväällä 2017 minulle tuli mahdollisuus tuottaa ja toimittaa uutta radio-ohjelmaa Radio Helsingissä. Tuli mahdollisuus paketoida Random Lifen agenda omaksi radio-ohjelmaksi. Tätä ajatusta oli toki jo pyöritelty jo jonkin aikaa, mutta vasta tässä kohtaa idea tuntui toteuttamiskelpoiselta. Ohjelman nimeksi tuli (yllätys yllätys) Random Life. Mun lisäksi, ohjelman eri jaksoissa kuultiin myös muita yhteisön jäseniä, mutta ajan myötä siitä tuli selkeästi mun oma ohjelma. Ja tämän johdosta myös koko yritys rupesi enemmän ja enemmän henkilöitymään minuun.

Sitten tuli muutoksen alku. 2018 mun ja Rozan kiireelliset aikataulut sekä molempien omat projektit ajo meitä yhä enemmän omiin suuntiimme. Motivaatiot ja intressit yrityksen suhteen olivat muuttuneet. Emme enää nähneet samaa tulevaisuuden näkymää, mutta kumpi uskaltaisi nostaa kissan pöydälle? Kipuilin noihin aikoihin monien kysymysten kanssa. Menetänkö tärkeän ystävän jos emme tee enää yhdessä töitä? Entä, merkitseekö tämä luovuttamista tai epäonnistumista?

0B9A5630.JPG

Viime syksynä istahdimme viimein alas ja puhuimme asiat läpi. Onneksi, melko kivuttomasti tulimme siihen tulokseen, että yritys jäisi minulle ja Roza jatkaisi eri suuntaan omien projektiensa parissa. Yrityksen siirtyminen minulle tapahtui melko mutkattomasti, jos ei lasketa mukaan byrokraattisia toimenpiteitä (jotka kyllä aiheuttivat muutaman itkupotkuraivokohtauksen).

On pitänyt ensiksi vähän sotkea, jotta pystyisin starttaamaan puhtaalta pöydältä. Kevät meni asioiden järjestelemiseen ja ideoimiseen. En halunnut kiirehtiä tai hätiköidysti tehdä mitään mikä ei tuntuisi just oikealta liikkeeltä. Motivaatio ja kunnianhimo on taas palannut ja nyt vaan pusketaan maltillisesti kohti kaikkia niitä tavoitteita joita olen pienelle yritykselleni asettanut.

Kuten jo alussa totesinkin: jonkin hyvän loppuminen ei ole aina välttämättä huono asia. Vaan se saattaa avata ovia uusille mahdollisuuksille. Minulla nämä uudet mahdollisuudet tarkoittaa sitä, että Random Life tulee jatkossa vielä selkeämmin ja rohkeammin tarttumaan tärkeisiin yhteiskunnallisiin teemoihin, nostamaan esille kulttuuria ja musiikkia sekä tekemään tinkimätöntä sisältöä. Ja vaikka kaikki tämä henkilöityy tällä hetkellä vahvasti minuun, niin RL tulee myös aina olemaan yhteisö!

Uudelle alulle!

- Renaz

Renaz Ebrahimi